Ouderraad

Wat doet de ouderraad?
De ouderraad heeft als doel leerlingen een leuke tijd op school te bezorgen, de betrokkenheid van de ouders bij de school te vergroten en in brede zin ondersteuning te geven voor het bieden van ontplooiingskansen aan de leerlingen van de school.

Hoe doen we dat?
De ouderraad bestaat uit het dagelijks bestuur en de verschillende werkgroepen. Zo organiseert de werkgroep Feesten alle feesten en activiteiten op school zoals Sinterklaas en de Koningsspelen. Maar we hebben ook een Decogroep die ervoor zorgt dat de school er vrolijk en leuk uitziet. Om de kas te spekken hebben we de Oud Papier-werkgroep, die elke maand het oud papier ophaalt in de wijk.

Dagelijks bestuur
Voorzitter: Marloes Nijhuis
Secretaris: Raymond Kamphuis
Penningmeester: Rick Polman

Onze werkgroepen
• Feesten
De feestcommissie organiseert de feesten en activiteiten op school, zoals de sinterklaasviering, de kerstviering, het carnavalsfeest op school en de koningsspelen met alle spelletjes en festiviteiten.

• Deco
De deco-werkgroep zorgt er het hele jaar voor dat de gangen en klassen in school zijn voorzien van een decoratiemateriaal in het thema van dat moment. Denk hierbij aan de zomer, sinterklaas, kerst, winter, carnaval, en pasen.

• Klussen en Tuinonderhoud
De werkgroep helpt bij klusjes in en rondom school, zoals het ophangen van een plankje of vervangen van lampen. Ook helpt de werkgroep bij het verzorgen van de tuinen rondom school zoals het wieden van onkruid of blad blazen en aanharken

• PR en Communicatie
De werkgroep PR en Communicatie zorgt voor de communicatie van de OR en ondersteunt het team op het gebied van communicatie.

• Oud papier
De werkgroep Oud Papier haalt i.s.m. Twente Milieu elke 1e donderdag van de maand het oud papier in de wijk de Thij. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan de activiteiten van de Ouderraad. De werkgroep werkt met een roulatiesysteem, daardoor helpen elke maand weer andere ouders mee. 

• Schoolreisje
De werkgroep Schoolreisje organiseert alles rondom het schoolreisje.

• Luizencontrole
Na elke schoolvakantie kijkt deze werkgroep elk kind na op het dragen van luizen of eitjes hiervan.

• Computerouders
Deze groep ondersteunt tijdens de computerlessen de kinderen bij het gebruik van de computerprogramma's waarin ze opdrachten moeten uitvoeren.


WIJ ZOEKEN NIEUWE LEDEN!
De ouderraad is altijd op zoek naar nieuwe leden voor de verschillende werkgroepen. Ben jij een enthousiaste ouder/verzorger die mee willen helpen met de diverse activiteiten? Geef je dan op via dit aanmeldformulier!