Ouderraad

De ouderraad heeft als doel leerlingen een leuke tijd op school te bezorgen, de betrokkenheid van de ouders bij de school te vergroten en in brede zin ondersteuning te geven voor het bieden van ontplooiingskansen aan de leerlingen van de school.

De ouderraad bestaat uit het dagelijks bestuur en de verschillende werkgroepen. Zo organiseert de werkgroep Feesten alle feesten en activiteiten op school zoals Sinterklaas en de Koningsspelen. Maar we hebben ook een Decogroep die ervoor zorgt dat de school er vrolijk en leuk uitziet. Om de kas te spekken hebben we de Oud Papier-werkgroep, die elke maand het oud papier ophaalt in de wijk.

Dagelijks bestuur

Voorzitter: Raymond Kamphuis
Secretaris: Lisanne Kuis-Schaap
Penningmeester: Ilyas Demir


Onze werkgroepen

Feesten
De feestcommissie organiseert de feesten en activiteiten op school, zoals de sinterklaasviering, de kerstviering, het carnavalsfeest op school en de koningsspelen met alle spelletjes en festiviteiten. De werkgroep overlegt een aantal keren per jaar op een schoolmiddag en is tijdens de feesten en activiteiten als begeleiding aanwezig.

Deco
De deco-werkgroep zorgt er het hele jaar voor dat de gangen en klassen in school zijn voorzien van een decoratiemateriaal in het thema van dat moment. Denk hierbij aan de zomer, sinterklaas, kerst, winter, carnaval, en pasen. Het versieren en vervangen van decoratiemateriaal gebeurt tijdens of vlak na schooltijd.

PR en Communicatie
De werkgroep PR en Communicatie zorgt voor de communicatie van de OR en ondersteunt het team op het gebied van communicatie door onder andere persberichten te schrijven, leuke eindejaarsacties te bedenken en het traject voor een nieuwe huisstijl te begeleiden. De werkgroep komt bijna elke maand op een dinsdagmiddag bij elkaar.

Oud papier
De werkgroep Oud Papier haalt i.s.m. Twente Milieu elke 1e donderdag van de maand het oud papier in de wijk de Thij. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan de activiteiten van de Ouderraad. De werkgroep werkt met een roulatiesysteem, daardoor helpen elke maand weer andere ouders mee. 

Schoolreisje
De werkgroep Schoolreisje kijkt elk jaar weer naar leuke bestemmingen voor het schoolreisje en organiseert daar dan alles voor.

Verkeer
De verkeersouder zet zich in voor de verkeersveiligheid en verkeersonderwijs op school. Er zijn diverse activiteiten op het gebied van verkeer waarvoor de verkeersouder aanspreekpunt is. Denk aan et project Streetwise van de ANWB, fietscontrole, theoretisch en praktijk verkeersexamen, etc. 

Luizencontrole
Na elke schoolvakantie kijkt deze werkgroep elk kind na op het dragen van luizen of eitjes hiervan.
 


WIJ ZOEKEN NIEUWE LEDEN!

De ouderraad is altijd op zoek naar nieuwe leden voor de verschillende werkgroepen. Ben jij een enthousiaste ouder/verzorger die mee willen helpen met de diverse activiteiten? Neem dan contact op!

Mailadres: or.dematen@konot.nl