Onze school

Midden in de Thij staat al sinds 1971 basisschool De Maten. Met nog geen 200 leerlingen is De Maten een kleine school, met kleine klassen en waar iedereen elkaar kent. We zijn ook  op veel gebieden een kleurrijke school. In 1971 is De Maten als ‘open’ Katholieke school gestart. Tegenwoordig komen er kinderen van verschillende milieus en met verschillende achtergronden naar De Maten, waarbij we onze leerlingen respect bijbrengen voor normen en waarden van anderen.

Onderwijsgemeenschap de Thij

Sinds 2013 zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met basisschool De Wendakker onder de naam Onderwijsgemeenschap de Thij.

Waar komt de naam De Maten vandaan?

Voordat er op De Thij woningen gebouwd werd, bestond het gebied uit vochtige weilanden. Vaak waren ze omgeven door verhogingen waar bomen en struiken op groeiden, zogenaamde houtwallen, zodat het vee niet kon weglopen. Elk weiland was zo groot en op "maat" gemaakt, dat de maaier het in één dag met de zeis kon maaien. Vandaar dat onze school de naam De Maten heeft gekregen.

Open dag voor ouders van nieuwe leerlingen bij vernieuwde basisschool De Maten

Ondanks alle coronamaatregelen wil basisschool De Maten nieuwe ouders toch de kans bieden om fysiek een kijkje te komen nemen in de geheel vernieuwde school in de wijk de Thij. Daarom organiseert De Maten op vrijdag 11 december van 09.00 tot 14.00 uur een open dag. Daarbij houdt De Maten rekening met de geldende maatregelen zoals door het RIVM opgesteld. Ouders van nieuwe leerlingen worden daarom gevraagd om zich van te voren aan te melden.

Het afgelopen jaar is er flink verbouwd bij basisschool De Maten. De leslokalen zijn allemaal aangepakt en modern ingericht. Een aantal lokalen zijn doorgebroken, zodat er leerpleinen en flexibele werkplekken voor leerlingen zijn gecreëerd. Een leeromgeving die helemaal past binnen de visie van de basisschool; waar leerlingen middels bewegend leren nieuwe leerstof eigen maken. Op dit moment is het wachten nog op het nieuwe meubilair, waarna de verbouwing kan worden afgerond.

Directie van De Maten nodigt ouders van nieuwe leerlingen graag uit op vrijdag 11 december om een goed beeld te krijgen van de nieuwe school en daarmee ouders te helpen bij het maken van een keuze voor een basisschool. Geïnteresseerde ouders kunnen een kijkje nemen in school tijdens een gewone schooldag. De groepen zijn op dat moment bezig met hun reguliere lesprogramma, zodat de sfeer goed geproefd kan worden. De directie, enkele leerkrachten en de intern begeleiders zijn aanwezig om bezoekers op te vangen, rond te leiden en vragen te beantwoorden. Van te voren moeten ouders zich wel even aanmelden voor een rondleiding, zodat dit coronaproof georganiseerd kan worden. Aanmelden kan heel eenvoudig door een mail te sturen naar dir.dematen@konot.nl of te bellen met 0541-532607. Mocht 11 december niet uitkomen, dan kan er in overleg ook voor een andere datum gekozen worden.